Japanse levenskunst

Doe als de Japanners en ervaar de kunst van het leven

Wil je ook levenskunstenaar worden en je lichaam en geest in balans brengen? Harmonie creëren tussen yin en yang en je gelukkig en gezond voelen? Maak dan kennis met de Japanse levenskust: de macrobiotiek.

Yin en yang
De sobere filosofie kan veel voor je doen. De levensstijl is toegespitst op je persoonlijke behoefte en conditie waarbij je steeds weer zoek op gaat naar evenwicht tussen yin en yang. Geen statisch evenwicht, maar een spel van elkaar aanvullende krachten. Want de toepassing van de dynamiek van verandering is een middel om onze gezondheid en ons geluk zo groot mogelijk te maken.
Door beter te gaan eten kun je dat spel beïnvloeden. Dat heeft weer een gunstige uitwerking op je conditie, zodat je al gauw minder last hebt van koutjes en stress. Bovendien maak je minder kans op welvaartsziektes. Je zult ontdekken dat de manier waarop je dingen doet, reageert, denkt en voelt iets vertelt over je conditie.
De kracht van de Japanse levenskunst is dat je niet meer tot je neemt dan je daadwerkelijk nodig hebt. Bovendien kies je voor goede, pure voeding (uit eigen klimaat en seizoen), die je lichaam voldoende bouwstoffen geeft en voor afvoer van afvalstoffen zorgt.

Be happy!
Japanse levenskunst gaat om zoveel meer dan alleen eten. Een goede ademhaling, beweging, optimisme, humor, liefde, kunnen omgaan met stress en plezier in je werk zijn minstens zo belangrijk.

Volle granen
Als volleerd Japans levenskunstenaar eet je vooral volle granen (deze maken het minst inbreuk op het evenwicht), aangevuld met groenten, peulvruchten en plantaardige eiwitproducten als tofu (tahoe), tempeh, seitan, soep en zeegroenten. Granen en groenten worden veelal gefermenteerd om de voedingswaarde te verhogen en de spijsvertering te bevorderen (denk aan miso en pickles).
Mensen en dieren zijn beweeglijker (‘yanger’) dan planten die zich niet verplaatsen. We hebben dus baat bij ‘yinnere’ voeding (plantaardig!).

Japanse kookkunst
In ons restaurant willen we je laten proeven van de Japanse levenskunst. Met respect voor de uitgangspunten van deze filosofie bereiden we met veel liefde pure, gebalanceerde gerechten voor je die qua smaak allesbehalve sober zijn!

Ervaar de Japanse kunst van het leven en ontdek waar jouw lichaam blij van wordt.