Hollandse Glorie

Hollandse glorie

Wil jij genieten van pure gerechten barstensvol smaak, die duurzaam verbouwd zijn? Eet dan uit eigen land en met de seizoenen mee.

Duurzaam
Kies je voor inlandse groenten en fruit in hun eigen seizoen, dan kies je voor duurzaam. Klinkt toch best logisch: je verbruikt geen brandstof om exotische groenten in te vliegen en de verwarming van de kas kan uit blijven.

Smaak
Je hoeft geen geoefende fijnproever te zijn om seizoensgroenten en -fruit te herkennen. Bekende vergelijking is de fantastisch rode, vol-van-smaak tomaat in de zomer met zijn waterige winterse neefje. Hoe dat nu komt? Lokale seizoensgroenten en -fruit worden pas geoogst wanneer ze er klaar voor zijn, ze hoeven immers geen lange reis meer te maken. Het resultaat: full of flavour food!

Als de tijd rijp is

Dat betekent dat we niet meer het hele jaar doperwten en peultjes eten, maar gewoon, wanneer het hun tijd is. Geen aardbei zo lekker uit als de volle, Hollandse grond. Toch? Het is misschien even wennen, maar uiteindelijk verheugen we ons weer op de wisseling van de seizoenen. Hoe mooi is het niet om uit te kijken naar de nieuwe oogst en weer eens een heerlijk stamppotje te maken van die mooie boerenkool waar de (echte) vorst nog over is geweest. Het is immers alweer zo’n driekwart jaar geleden….

Vitaminen en mineralen
Bijkomend - belangrijk! - voordeel van lokale seizoensgroenten en -fruit is dat ze dankzij de volledige rijping ook meer voedingsstoffen bevatten. Bovendien passen onze eigen groenten en fruit het beste bij onze spijsvertering.

Neerlands trots
In ons restaurant willen we je laten proeven van mooie seizoensgerechten. Met respect voor de Nederlandse natuur bereiden we eerlijke én heerlijke gerechten voor je.

Proef onze Nederlandse seizoensgerechten en geniet van de volle smaken.