Ayurvedisch

Genieten van … ayurvedische kookkunsten!

Natuurlijk, dat voeding energie kan geven en je blij kan maken, dat weet je wel. Maar volgens de ayurveda is het één van de allerbelangrijkste fundamenten van onze gezondheid!

Optimale balans creëren
Ayurveda - ‘kennis van het leven’ - beoogt lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid te bevorderen en te behouden. En doet dat met…voeding.
Alles in de wereld van materie is samengesteld uit een unieke mix van de natuurelementen aarde, water, vuur, lucht en ether. Zo ook ons lichaam en onze voeding. We creëren balans en dus gezondheid door deze twee op elkaar af te stemmen. Alleen dan kun je mooie gevoelens van vreugde, vrijheid, welvarendheid oprecht en volledig ervaren. En bij disbalans zetten we voeding in
om te herstellen. Gezondheid niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar het evenwicht tussen lichaam, geest en bewustzijn van het zelf.
Functioneert onze spijsvertering niet goed, dan worden ook ons lichaam, cellen, weefsels en de diepere transformatieprocessen niet gevoed en kunnen er ziektes ontstaan. Door veranderingen aan te brengen in eetgewoonten en voedingswijze kun je dit voorkomen.

Kan het mooier? Lekker en goed eten om je lichaam te verzorgen, te onderhouden en te helen als
dat nodig is. Wij worden er blij van.

Vata – pitta – kapha
De vijf natuurelementen worden in het menselijk lichaam gepresenteerd door de drie dosha’s: vata (lucht, ether), pitta (vuur, water) en kapha (aarde, water). Deze dosha’s noemen we ook wel constitutie. Simpel gezegd: menstypes. Ieder mens heeft zijn eigen unieke verdeling, verhouding en representatie van deze drie dosha’s en het is de bedoeling dat je deze drie in hun unieke balans houdt.
Alles in de ayurveda wordt met behulp van deze drie termen benoemd: het lichaamsgestel, de lichaamsfuncties, de ziektebeelden, de delen van de dag, de delen van het jaar, en zelfs de delen van een mensenleven. Kapha, vata en pitta zijn als het ware de basis van de taal waarmee ayurveda spreekt. Ook de voedingsleer wordt aan de hand van deze termen uitgelegd. Weet jij waartoe je behoort, dan kun je met voeding, gericht op jouw dosha, goed voor je lijf, je hart en je hoofd zorgen.
Doe de elemententest en ontdek jouw dosha.

Zuivere voeding met liefde bereid
In ons restaurant willen we je laten proeven van de ayurvedische keuken. We koken met zuivere ingrediënten, waarvan we de afkomst kennen en weten dat ze met respect voor de natuur en de omgeving verbouwd of geproduceerd zijn. In onze gerechten verwerken we alle vijf de smaken zodat ze voor alle dosha’s geschikt zijn. De liefde en aandacht waarmee we voor je koken en de pure ingrediënten die we gebruiken, kleuren de energie van jouw gerecht. En dat proef je!


Beleef de ayurvedische keuken en ontdek wat voeding voor jou kan doen.
Laat je inspireren door de menukaart.